Kommunernes Skolebiblioteksforening

Årets Skolebibliotek præsenteres i samarbejde med hovedsponsor

 Vinderen af titlen Årets Skolebibliotek 2014 blev Skovbrynet Skole i Gladsaxe.

  

I forbindelse med Kommunernes Skolebiblioteksforenings årsmøde torsdag den 8. maj 2014 blev prisen Årets Skolebibliotek uddelt for syvende gang. Årets tema var "Skolebiblioteket - skolens vindue ud og ind", og igen i år havde de tre finalister rigtig gode bud på temaet. Titlen og årets førstepræmie gik til Skovbrynet skole i Gladsaxe Kommune. Med transporten betalt skal to klasser fra vinderskolen på tur og inviteres til en unikt besøg i Fængselsmuseet i Horsens. Museets formidler viser rundt og fortæller et udpluk af de mange gode og vigtige fortællinger, der gemmer sig bag fængslets mure. Med til vindertitlen fulgte også et unikt kunstværk, skabt specielt til lejligheden og til netop vinderskolen. Fængselsmuseets præmie blev overrakt af en repræsentant for Fængslet, men direktør Renate Nielsen fra hovedsponsor Dantek Library Solutions overrakte kunstværket til skolens repræsentanter.


De to andenpræmievindere blev Rønbækskolen i Favrskov Kommune og Søndergades Skole i Brønderslev Kommune, der modtog henholdsvis et klassesæt af Nicole Boyle Rødtnes' bog "Elverskud - Skæbnedans" fra forlaget Alvilda med tilhørende besøg af forfatteren og et eksemplar af hver af titlerne i Turbineforlagets letlæsningsserier "Billebøger", "Jeg læser" og "Min første bog" samt et års gratis abonnement på "Læsemaskinen", som er forlagets digitale platform for læseletbøger. Projektmedarbejder Lars Hansen fra Turbine overrakte dette forlags præmie til repræsentanter fra Søndergades Skole, men Kommunernes Skolebiblioteksforenings formand Liselotte Hillestrøm overrakte forlaget Alvildas præmie til repræsentanter fra Rønbækskolen.

 

Som noget nyt var der i 2014 også en trøstpræmie til en skole, der havnede lige uden for finale. Denne præmie, som bestod af en 3-D Europakort fra firmaet Brain-Power gik til Løgstrup Skole i Viborg Kommune. Hovedbestyrelsesmedlem Anette Grønholt Andersen, Kommunernes Skolebibliotek præsenterede trøstpræmien og dens modtager.

   Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening