Kommunernes Skolebiblioteksforening
Kommunernes Skolebiblioteksforening er en landspolitisk interesseorganisation, som altid arbejder for at sætte skolebiblioteket, de pædagogiske læringscentre, højt på dagsordenen.

I 2015 vil vi blandt andet sætte fokus på :
Implementering af bekendtgørelsen om folkeskolens pædagogiske læringscentre.
Det pædagogiske læringscenter som krumtap for skoleudvikling.
Projekter om blandt andet fortælling, indskoling og bevægelse.
Kultur som løftestang i folkeskolen.
Den internationale dimension i skolen.
Nordisk samarbejde mellem kulturskoler med læringscentret som tovholder.
Formidling af viden og gode ideer fra skole til skole.
At udgive inspirationsmateriale til udvikling af de pædagogiske læringscentre.

Der er udarbejdet en kort præsentationsfolder om foreningen, som kan læses her.


Kommunernes Skolebiblioteksforening afholder årsmøde og generalforsamling fredag den 8. maj på Det Ny Teater i København. Klik på billedet for at se hele programmet som PDF.Tilmelding finder sted under Årsmøde/Tilmelding årsmøde eller ved at klikke her.


Der bliver snart lukket for nominering af Årets Pædagogiske Læringscenter

2015. Klik her for at læse mere og nominere.


Børn & Bøger nr. 1 er på gaden med en ny række spændende artikler. Klik på billedet for at se indholdsfortegnelsen. 

      
Årbog 2014. Antologi om pædagogiske læringscentre er også på gaden. Klik på billedet for at se indholdsfortegnelsen.

I forbindelse med Folkeskolens 200 års jubilæum har foreningen udgivet bogen "Fra bogsamling til pædagogisk læringscenter. Skolebiblioteket gennem 200 år". Læs mere om bogen og det festlige frigivelsesarrangement den 16. december her. Historiebogen er sendt til foreningens medlemmer, men kan også bestilles under udgivelser. Klik på billedet for at læse en anmeldelse af bogen.

Kommunernes Skolebiblioteksforenings forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond 2014 tilfaldt Mette Finderup for hendes forfatterskab symboliseret i serien "Den grønne ø". Prisen blev overrakt på konferencen "Litteraturens ansigter den 29. september. Læs prisoverrækkelsestalen under punktet "Forfatterpris" i menuen til venstre. Se også slides fra konferencens indlæg under menupunktet "Konferencer".

  


Kommunernes Skolebiblioteksforening søger deltagere til nyt projekt.
Vær med til at skabe fortællingen om Stjernenatten. Klik på billedet for at læse mere om projektet.

Kommunernes Skolebiblioteksforening afholdt sit årsmøde 2014 i Fængselsmuseet i Horsens den 8. maj. På mødet blev Årets Skolebibliotek 2014 kåret. Prisen gik til Skovbrynet Skole i Gladsaxe. Klik på billederne for at læse mere og se billeder fra henholdsvis årsmøde og prisoverrækkelse.Se også undervisningsminister Christine Antorinis videohilsen til årsmødets deltagere (klik på billedet).

 Kommunernes Skolebiblioteksforening, VIA UC og forlaget Høst & Søn/Rosinante har med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker i 2012-2013 gennemført projekterne "Litteraturlæsning med nye medier - fra e-bog til i-bog" og "Fra læselyst til litteraturlyst - skønlitteratur på skærm". Erfaringerne fra projekterne og følgeforsker Mie Buhls afsluttende artikler er samlet i publikationen "Bevægende børnelitteratur - Udviklingsprojekt afslører digital læselyst". Udgivelsen vil blive udsendt i trykt for til uddeling på alle folkeskoler i Danmark. Klik på billedet for at åbne som PDF. Læs også mere på projektsiderne http://projekter.bibliotekogmedier.dk/projekt/litteraturlaesning-med-nye-medier-fra-e-bog-til-i-bog og http://projekter.bibliotekogmedier.dk/projekt/fra-laeselyst-til-litteraturlyst-skonlitteratur-pa-skaerm, hvor der også blandt andet kan ses film fra projektgennemførelsen og slides fra afslutningskonferencen.


Skolebiblioteksårbog 2013 er også på gaden. Klik på billedet for at se indholdsfortegnelsen. Bogen kan bestilles under Udgivelser.

Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2013 ved Edvard Pedersens Biblioteksfond blev uddelt den 30. september i Horsens. Prisen, der fra og med 2013 er hævet til 30.000,- kr., gik til Benni Bødker. Læs prisoverrækkelsestalen her. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med foreningens årlige litteraturkonference, der afholdes i samarbejde med forlagene Gyldendal, Carlsen og Rosinante og co. I år deltog forlaget Alvilda, der står bag den prisvindende bog, på konferencen i København i stedet for Gyldendal. Forlagenes PowerPoint præsentationer kan ses under punktet Konferencer.
De integrerede biblioteker med lokalefællesskab er blevet sat på Danmarkskortet.
Se og læs mere under menupunktet "Integrerede biblioteker".

 

 Gratis udstilling

I forbindelse med Kommunernes Skolebiblioteksforenings projekt Læsning med nye medier - fre e-bog til i-bog vil bogen TAVS blive forvandlet til en interaktiv bog. Bogen, som indtil videre findes i papirudgave er inspireret af japansk Manga, og forfatterne bag den har lavet en vandreudstilling, der kan lånes gratis. Læs mere her. Foreningen formidler udstillingen i samarbejde med forfatter Camilla Hübbe og illustrator Rasmus MeisleI 2015 vil vi også:

  • Udgive "Børn & Bøger" og "Årbog. Antologi om pædagogiske læringscentre", tidligere "Skolebiblioteksårbog".
  • Mødes med både lokale politikere og medlemmer af Folketinget for at tale om de pædagogiske læringscentres fremtid.
  • Samarbejde bredt med både offentlige og private aktører på uddannelsesområdet og inden for det kulturelle felt.
  • Mødes med fagfolk, der er i front, når det gælder udvikling af fremtidens folkeskole.
  • Sætte fokus på den enkelte kommunes udfordringer gennem dialog og samarbejde.
  • Bringe nyheder om udviklings-, lærings og biblioteksvirksomhed i både ind- og udland.
  • Uddele prisen Årets Pædagogiske læringscenter.
  • Afholde endnu en konference om Litteraturens ansigter.
  • Uddele Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris ved Edvard Pedersens Biblioteksfond, blot under andet navn.

  

 
Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening - pagedesign.dk