Kommunernes Skolebiblioteksforening


Nominer Årets Skolebibliotek 2014

Der er nu åbent for nominering til titlen Årets Skolebibliotek 2014.

Årets tema er:

Skolebiblioteket - skolens vindue ud og ind

Årets tema er bredt, så der er derfor defineret nogle underpunkter, som den enkelte nominering kan tage udgangspunkt i. Disse er:

  • Skolebiblioteket som åbning til det omgivende samfund.
  • Skolebiblioteket og den kulturelle læringstjeneste (kulturinddragelse og brug af eksterne læringsressourcer).
  • Skolebiblioteket som netværksskaber, center for samarbejde og evaluering.
  • Skolebiblioteket – skolens mediepatrulje og center for kreativitet.
Hvordan bringes verden – det nære og det fjernere samfund, kulturen folkeligt og kunstnerisk samt nye former for kommunikation – ind ind i skolen, og hvordan bringes skolen ud i den omgivende verden?

Hvordan kan skolebiblioteket være med til at løfte den opgave? Hvordan kan det bidrage til skolens samlede udvikling og elevernes samlede dannelse og uddannelse? Hvordan kan det blive et ”vindue” for skolen, et center af betydning for kontakten udadtil?

Hvis jeres skolebibliotek, naboskolens skolebibliotek eller et skolebibliotek i kommunen har tænkt nogle gode og nye tanker, er gået nye veje, har fundet en åbning til verden eller på anden vis har et bud på funktionen i en eller flere af ”pindene” så husk at nominere skolen. 

Kommunernes Skolebiblioteksforening ønsker, at så mange gode eksempler som muligt kommer frem i lyset, og at videregive inspiration til fra skole til skole, så selv om der kun er plads til tre skoler i finalen, vil flere kunne finde vej til Børn & Bøgers spalter som fyrtårne, der viser vej for andre.

For at nominere en skole udfyldes nedenstående med en kort, klar formulering af, hvad præcis denne skole gør for at være skolens vindue ud og ind.

Efter nomineringsfristens udløb vil de tre finalister blive udvalgt af foreningens faglige udvalg, hvorefter de i de kommende uger vil blive besøgt af repræsentanter for foreningen, og vinderen udpeget af foreningens hovedbestyrelse. Vinderen vil blive afsløret og præmierne overrakt på Kommunernes Skolebiblioteksforenings årsmøde.

Også i 2014 vil der være flotte præmier til de tre skoler, som når til finalen. Præmierne vil blive præsenteret i Børn & Bøger i løbet af foråret, hvor de også vil blive annonceret her på hjemmesiden. Årets Skolebibliotek præsenteres i samarbejde med hovedsponsor Dantek Library Solutions.
 

Udfyld nedenstående for at foretage en nominering:

Dit navn* 
Din skole/institution* 
Din stilling* 
   
E-mail

Nominering:

Nomineret skolebibliotek:

 

Beliggende i Kommune:

 
Begrundelse:  
   
Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening