Kommunernes Skolebiblioteksforening
Nominer Årets Pædagogiske Læringscenter 2015

Der er nu åbent for nominering til titlen Årets Pædagogiske Læringscenter 2015. Nomineringsfristen er udsat til den 26. marts 2015. 

Årets tema er:

Implementerning af Bekendtgørelse om folkeskolens pædagogiske læringscentre

Fra og med 2015 har prisen Årets Skolebibliotek som konsekvens af, at skolebibliotekerne efter folkeskolereformen og den nye bekendtgørelse nu hedder pædagogiske læringscentre, skiftet navn til Årets Pædagogiske Læringscenter.

Det er for mange skoler en større omstillingsproces at skulle gå fra at være et skolebibliotek til et pædagogisk læringscenter, og for at give inspiration fra skole til skole har Kommunernes Skolebiblioteksforening – som også snart skifter navn – besluttet at temaet for nominering i år er Implementering af Bekendtgørelse om folkeskolens pædagogiske læringscentre.

Hvis jeres pædagogiske læringscenter, naboskolens eller et andet pædagogisk læringscenter i kommunen har tænkt gode, nye tanker, er gået nye veje og på et eller flere områder giver bud på, hvordan det fremover kan fungere som dét pædagogiske læringscenter, bekendtgørelsen lægger op til, så husk at nominere skolen.

Foreningen ønsker, at så mange gode eksempler som muligt kommer frem i lyset, og at så mange ideer som mulig bliver bragt til torvs, så selv om der kun er plads til tre skoler i finalen, vil flere kunne finde vej til Børn & Bøgers spalter.

For at nominere en skole kan man udfylde det nedenstående nomineringsskema, eller som noget nyt i år blot sende en e-mail til ksbf@ksbf.dk med en kort formulering af, hvad denne skole gør for at implementere bekendtgørelsen.

Det behøver ikke være en omfattende beskrivelse, men kan bare være et par ord om, hvor foreningen bør rette blikket hen og hvorfor, da vi i år kort vil besøge flere af de nominerede skoler end blot finalisterne.

Efter de indledende, korte besøg vil vores faglige udvalg blive præsenteret for, hvad foreningens repræsentanter har set og hørt, og ud fra det udvælge de tre skoler, der går videre til finalen.

Derefter tre finalister blive genbesøgt for nærmere og mere indgående konkretisering. Alle skolebesøg vil blive foretaget efter tilmeldingsfristens udløb.

Vinderen, der udpeges af foreningens hovedbestyrelse blandt de tre finalister, vil blive afsløret og præmierne overrakt på Kommunernes Skolebiblioteksforenings årsmøde i København den 8. maj.

Også i 2015 vil der være flotte præmier til de tre skoler, som når til finalen, og en trøstpræmie til en skole, der var lige ved og næsten. Præmierne vil blive præsenteret nærmere her her på siden samt i artikler i Børn & Bøger i løbet af foråret.

 

Udfyld nedenstående for at foretage en nominering:

Dit navn* 
Din skole/institution* 
Din stilling* 
   
E-mail

Nominering:

Nomineret skolebibliotek:

 

Beliggende i Kommune:

 
Begrundelse:  
   
Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening