Kommunernes Skolebiblioteksforening

Bestil udgivelser fra Kommunernes Skolebiblioteksforening

Angiv hvor mange eksemplarer af den enkelte udgivelser du ønsker.
Der opkræves porto og ekspeditionsgebyr. Alle priser er inkl. moms.
Enkelte af foreningens udgivelser er udsolgt eller kun udgivet i web-udgave.
Disse udgivelser kan downloades her.

Årbog 2014. Antologi om pædagogiske læringscentre

Debatartikler om det pædagogiske læringscenter, beretning for Kommunernes Skolebiblioteksforening og adressefortegnelse... Læs mere »
Debatartikler om det pædagogiske læringscenter, beretning for Kommunernes Skolebiblioteksforening og adressefortegnelse
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0,00 kr.
Ikke-medlem: 445,00 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-77-6

Fra bogsamling til pædagogisk læringscenter. Skolebiblioteket gennem 200 år

Gennem citater fra Kommunernes Skolebiblioteksforenings udgivelser siden 1942 og enkelte andre kilder gennemgås skolebibliotekernes historie fra underskrivelsen af de første skolelove i 1814 til lanceringen af den nye bekendtgørelse om pædagogiske læ... Læs mere »
Gennem citater fra Kommunernes Skolebiblioteksforenings udgivelser siden 1942 og enkelte andre kilder gennemgås skolebibliotekernes historie fra underskrivelsen af de første skolelove i 1814 til lanceringen af den nye bekendtgørelse om pædagogiske læringscentre. Bogen, der er på 224 sider og rigt illustreret, lader også ind imellem fortælling få liv, når nulevende aktører fortæller om at gå i skole og være lærer, bibliotekar m.v. gennem tiden. Bogen er udgivet som et led i fejringen af Folkeskolens jubilæum i 2014, og et gennemgående tema er brug af nogle af Skole 200 sekretariatets farver som virkemiddel.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 37,50 kr.
Ikke-medlem: 186,25 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-43-1

Skolebiblioteksårbog 2013

Skolebiblioteksårbog 2013 indeholder beretningen for Kommunernes Skolebiblioteksforening for foreningsåret 2012/2013, liste over kontaktadresser i kommunerne og en lang række faglige og politiske debatindlæg over emnet Skolebiblioteket - skolens vind... Læs mere »
Skolebiblioteksårbog 2013 indeholder beretningen for Kommunernes Skolebiblioteksforening for foreningsåret 2012/2013, liste over kontaktadresser i kommunerne og en lang række faglige og politiske debatindlæg over emnet Skolebiblioteket - skolens vindue ud og ind. Årbogen kan rekvireres gratis af medlemmer.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 436,25 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-76-9

Bevægende børnelitteratur - Udviklingsprojekt afslører digital læselyst

Afslutningspublikation for projekterne "Litteraturlæsning med nye medier - fra e-bog til i-bog" og "Fra læselyst til litteraturlyst - skønlitteratur på skærm", der af afviklet med støtte fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker. For ikke-m... Læs mere »
Afslutningspublikation for projekterne "Litteraturlæsning med nye medier - fra e-bog til i-bog" og "Fra læselyst til litteraturlyst - skønlitteratur på skærm", der af afviklet med støtte fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker. For ikke-medlemmer opkræves ekspeditionsgebyr og porto. Udgivelsen kan også downloades gratis.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-12-7

Bagtanker - Find nøglen til inklusion

Gennem en række artikler med eksempler gives inspiration til, hvordan folkeskolen kan inkludere. Der er forord af børne- og undervisningsminister Christine Antorini, en fremtidsforskers bud på skolen af i morgen, og der sættes fokus på pædagogikken b... Læs mere »
Gennem en række artikler med eksempler gives inspiration til, hvordan folkeskolen kan inkludere. Der er forord af børne- og undervisningsminister Christine Antorini, en fremtidsforskers bud på skolen af i morgen, og der sættes fokus på pædagogikken bag inklusion. 48 sider, illustreret. Sammen med udgivelsen "Fra kælder til kvist - når skolebiblioteket inkluderer" når inspirationen hele vejen rundt.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 12,50 kr.
Ikke-medlem: 122,50 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-26-4

Skolebiblioteksårbog 2012

Skolebiblioteksårbog 2012 indeholder ud over formandens beretning for foreningsåret 2011/2012 og adressefortegnelser 31 politiske og faglige debatindlæg om temaet "Digital læring,formidling og vejledning set i lyset af Ny Nordisk Skole. 128 sider + o... Læs mere »
Skolebiblioteksårbog 2012 indeholder ud over formandens beretning for foreningsåret 2011/2012 og adressefortegnelser 31 politiske og faglige debatindlæg om temaet "Digital læring,formidling og vejledning set i lyset af Ny Nordisk Skole. 128 sider + omslag.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 424,00 kr.
Ikke-medlem: 498,75 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-75-2

Fra kælder til kvist - når skolebiblioteket inkluderer

Hvordan kan indretningen være med til at skabe inkluderende rammer i folkeskolen? Udgivelsen giver primært i billeder, men også gennem enkelte teksindlæg inspiration til at indrette fremtidens pædagogiske læringscenter. 48 sider, illustreret.... Læs mere »
Hvordan kan indretningen være med til at skabe inkluderende rammer i folkeskolen? Udgivelsen giver primært i billeder, men også gennem enkelte teksindlæg inspiration til at indrette fremtidens pædagogiske læringscenter. 48 sider, illustreret.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 12,50 kr.
Ikke-medlem: 62,50 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-67-7

LEKTIER-LEG-LÆRING

Udgivelsen giver gennem en række artikler inspiration til at oprette lektiecafeer i mange miljøer. Udgivet i samarbejde med "Brug for alle unge". 64 sider, illustreret. Der kan gives særlig rabat.... Læs mere »
Udgivelsen giver gennem en række artikler inspiration til at oprette lektiecafeer i mange miljøer. Udgivet i samarbejde med "Brug for alle unge". 64 sider, illustreret. Der kan gives særlig rabat.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 10,00 kr.
Ikke-medlem: 25,00 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-63-9

Skolebiblioteksårbog 2011

Skolebiblioteksårbog 2011 med politiske og faglige artikler med temaet inklusion. Adressefortegnelse over skolebibliotekskontorer, pædagogiske centre, centre for undervisningsmidler samt relevante foreninger og organisationer. 80 sider + omslag.... Læs mere »
Skolebiblioteksårbog 2011 med politiske og faglige artikler med temaet inklusion. Adressefortegnelse over skolebibliotekskontorer, pædagogiske centre, centre for undervisningsmidler samt relevante foreninger og organisationer. 80 sider + omslag.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 275,00 kr.
Ikke-medlem: 327,00 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-72-1

Skolebiblioteket - Et kvalitetsløft i folkeskolen

Skolebibliotekets rolle i forbindelse med læseløft og læselyst, kollegavejledning,styrkelse af IT- og mediekompetencer samt skoleudvikling. ... Læs mere »
Skolebibliotekets rolle i forbindelse med læseløft og læselyst, kollegavejledning,styrkelse af IT- og mediekompetencer samt skoleudvikling.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-87284-65-3

Skolebiblioteket og Kvalitetsrapporten

Kvalitetsrapporten er et værktøj udviklet for at give politikere bedre indblik i kommunens skoler og det samlede skolevæsen. Kvalitetsrapporten skal fremme dialogen og systimatisere det løbende samarbejde om evaluering og kvalitetsudvikling samt give... Læs mere »
Kvalitetsrapporten er et værktøj udviklet for at give politikere bedre indblik i kommunens skoler og det samlede skolevæsen. Kvalitetsrapporten skal fremme dialogen og systimatisere det løbende samarbejde om evaluering og kvalitetsudvikling samt give åbenhed om skolevæsnets kvalitet.

Skolebiblioteket er en naturlig del af dette arbejde, og hermed giver Kommunernes Skolebiblioteksforening tre forslag til, hvordan skolebiblioteket kan integreres i kvalitetsrapporten.


« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Skolebiblioteket og Styrelsesvedtægten

Skolebiblioteket er en naturlig del af enhver styrelsesvedtægt, men ved at definere. hvilken form for skolebiblioteksvirksomhed, man ønsker, kan man nå meget længere. Få inspiration til arbejdet. ... Læs mere »
Skolebiblioteket er en naturlig del af enhver styrelsesvedtægt, men ved at definere. hvilken form for skolebiblioteksvirksomhed, man ønsker, kan man nå meget længere.

Få inspiration til arbejdet.


« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Det Moderne Skolebibliotek – en håndbog for politikere

Skolebiblioteket er et kerneområde i skolen, og dette område er i konstant udvikling. Som politiker kan det være svært hele tiden at holde sig a jour med, hvordan skolebiblioteket virker og udvikler sig. Med denne udgivelse vil dette arbejde blive n... Læs mere »
Skolebiblioteket er et kerneområde i skolen, og dette område er i konstant udvikling. Som politiker kan det være svært hele tiden at holde sig a jour med, hvordan skolebiblioteket virker og udvikler sig.
Med denne udgivelse vil dette arbejde blive nemmere.
Udgivelsen kan bruges som opslagværk og inspirationsværktøj i arbejdet med både skolebibliotek og skoleudvikling samt med udvikling af samarbejdet mellem folke- og skolebibliotek.

Bogen er på 100 sider.

Edvard Pedersens Biblioteksfond har gjort det muligt for os at udgive bogen i en trykt udgave.

Udgivelsen kan også frit downloades fra foreningens hjemmeside i en mere enkel udgave.

« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Skolekunst - en håndbog om kultur

En lang række artikler beskriver, hvorledes den kulturelle dimension i skolens arbejde kan styrkes og inspireres. Baggrundsviden, kig ind i kommuners kulturelle arbejde i skolerne, samt indblik i hvordan de forskellige kunstgenrer kan inddrages, er i... Læs mere »
En lang række artikler beskriver, hvorledes den kulturelle dimension i skolens arbejde kan styrkes og inspireres. Baggrundsviden, kig ind i kommuners kulturelle arbejde i skolerne, samt indblik i hvordan de forskellige kunstgenrer kan inddrages, er indholdet i bogen. Forordet er skrevet af kulturminister Carina Christensen. 112 sider, illustreret. Der kan gives særlig rabat. Indhent tilbud.

« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 100,00 kr.
Ikke-medlem: 225,00 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

"DERFOR"

Kommunernes Skolebiblioteksforening har udgivet pjecen "DERFOR" med beskrivelse af en række gode grunde til medlemsskab af foreningen.... Læs mere »
Kommunernes Skolebiblioteksforening har udgivet pjecen "DERFOR" med beskrivelse af en række gode grunde til medlemsskab af foreningen.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

The World of Teaching

The Municipal Association of School Libraries in Denmark has published this booklet to focus on the globalisation of the world. With contributions from USA; England and Japan we look at developments and difference in the school library field througho... Læs mere »
The Municipal Association of School Libraries in Denmark has published this booklet to focus on the globalisation of the world. With contributions from USA; England and Japan we look at developments and difference in the school library field throughout the world.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Undervisningens Verden

Kommunernes Skolebiblioteksforening har med denne udgivelse sat fokus på den globaliserede verden. Med indlæg fra USA, England og Japan beskrives udvikling og forskellighed på skolebiblioteksområdet. Der er planlagt flere udgivelser i serien.... Læs mere »
Kommunernes Skolebiblioteksforening har med denne udgivelse sat fokus på den globaliserede verden. Med indlæg fra USA, England og Japan beskrives udvikling og forskellighed på skolebiblioteksområdet. Der er planlagt flere udgivelser i serien.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: kr.
Ikke-medlem: kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

ALLE BØRNS LÆRING - hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven?

Kommunernes Skolebiblioteksforening har udgivet en serie af "mini-hæfter" om forskellige områder inden for skolebibliotekernes virke og til forskellige målgrupper. Serien, der hedder "? og svar", er på i alt 6 hæfter. Det første, der henvender sig ti... Læs mere »
Kommunernes Skolebiblioteksforening har udgivet en serie af "mini-hæfter" om forskellige områder inden for skolebibliotekernes virke og til forskellige målgrupper. Serien, der hedder "? og svar", er på i alt 6 hæfter. Det første, der henvender sig til kommunalpolitikere, udkom i 2005 med titlen ALLE BØRNS LÆRING - hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven? Hæfter er sendt til alle landets kommuner og kan hentes her i PDF-format.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

MIT BARNS LÆRING - hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring?

Kommunernes Skolebiblioteksforening har i 2006 fortsat udgivelsesrækken af "mini-hæfter" i serien ? og Svar om forskellige områder inden for skolebibliotekernes virke og til forskellige målgrupper. Serien, der er udgivet med støtte fra Tips og Lotto,... Læs mere »
Kommunernes Skolebiblioteksforening har i 2006 fortsat udgivelsesrækken af "mini-hæfter" i serien ? og Svar om forskellige områder inden for skolebibliotekernes virke og til forskellige målgrupper. Serien, der er udgivet med støtte fra Tips og Lotto, består af i alt 6 hæfter. Det første, der henvender sig til kommunale politikere, udkom i 2005 med titlen ALLE BØRNS LÆRING - hvordan kan jeg som politiker løfte opgaven? Det næste i rækken er hæftet MIT BARNS LÆRING - hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring? Som det fremgår af titlen, henvender dette hæfte sig til landets nyvalgte skolebestyrelses-medlemmer. Publikationen er udsendt til alle landets kommuner og kan hentes her i PDF-format.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN: 978-87-552-3342-3

BØRNEKULTUR OG LÆRING - hvordan kan børns møde med kultur styrke læring?

Tredje hæfte i serien ? og Svar hedder BØRNEKULTUR OG LÆRING - hvordan kan børns møde med kultur styrke læring? og henvender sig til alle, der interesserer sig for læring og for børns møde med kultur. Også dette hæfte er udsendt til alle landets kom... Læs mere »
Tredje hæfte i serien ? og Svar hedder BØRNEKULTUR OG LÆRING - hvordan kan børns møde med kultur styrke læring? og henvender sig til alle, der interesserer sig for læring og for børns møde med kultur.
Også dette hæfte er udsendt til alle landets kommuner og indholdet kan tilsvarende hentes her i PDF-format.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

LÆRING FRA LÆRER TIL LÆRER - kan skolebiblioteket være nøglen til kollegavejledning?

Det sjette og sidste hæfte i serien ? og Svar: LÆRING FRA LÆRER TIL LÆRER - kan skolebiblioteket være nøglen til kollegavejledning? er nok det mest fagligt orienterede i rækken. Her sættes bl.a. fokus på, hvad god kollegavejledning egentlig er, på ar... Læs mere »
Det sjette og sidste hæfte i serien ? og Svar: LÆRING FRA LÆRER TIL LÆRER - kan skolebiblioteket være nøglen til kollegavejledning? er nok det mest fagligt orienterede i rækken. Her sættes bl.a. fokus på, hvad god kollegavejledning egentlig er, på arbejdets omfang, faldgruber og på vejlederens kompetencer.
Også dette hæfte er udsendt til alle landets kommuner - og skønt indholdet primært er fagligt vil også politikere, skolebestyrelses-
medlemmer m.fl. kunne finde inspiration til at styrke indsatsen lokalt i den enkelte kommune.

« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Byggetanker?

Med støtte fra Undervisningsministeriet og Tips og Lotto har Kommunernes Skolebiblioteksforening udgivet kataloget Byggetanker? Kataloget er udsent til samtlige kommuner til borgmesteren, formanden for det stående udvalg vedr. skoler, forvaltningsche... Læs mere »
Med støtte fra Undervisningsministeriet og Tips og Lotto har Kommunernes Skolebiblioteksforening udgivet kataloget Byggetanker? Kataloget er udsent til samtlige kommuner til borgmesteren, formanden for det stående udvalg vedr. skoler, forvaltningschefen, lederen af det kommunale skolebibliotekssystem samt alle kommunale skoler.
Kataloget viser eksempler fra en række vellykkede ny- og ombygninger rundt omkring på Danmarks skolebiblioteker.
Med kataloget ønsker Kommunernes Skolebiblioteksforening at give inspiration til kommuner og skoler, der skal til at bygge nye skolebiblioteker eller ombygge eksisterende, så de kan imødekomme (frem)tidens krav til pædagogiske servicecentre eller egentlige læringscentre.
Inspirationen i kataloget går på ideer til at optimere de fysiske rammer, og ved sammensætningen er der specielt lagt vægt på det visuelle og æstetiske. Kataloget skal give et kig indenfor hos andre og måske et "kick" til selv at komme i gang.
Da kataloget efterfølgende har været meget efterspurgt, har foreningen ladet det genoptrykke, så det kan bestilles i yderligere eksemplarer i den trykte udgave, som er udgivet i en ualmindelig flot glittet papirkvalitet. Kataloget, der er på 40 sider, er gratis for foreningens medlemmer, mens det for ikke-medlemmer koster 31,25 kr. pr. styk. For alle forsendelser opkræves porto og ekspeditionsgebyr.

« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 31,25 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Indretningstanker... - REOLER

Kataloget Byggetanker? blev så vel modtaget ude omkring i landet, at det ikke blot måtte genoptrykkes, det medførte også, at det i løbet af efteråret strømmede det ind med henvendelser alle steder fra om, hvor man kunne få snart det ene og snart det ... Læs mere »
Kataloget Byggetanker? blev så vel modtaget ude omkring i landet, at det ikke blot måtte genoptrykkes, det medførte også, at det i løbet af efteråret strømmede det ind med henvendelser alle steder fra om, hvor man kunne få snart det ene og snart det andet af det viste fra. Desværre måtte vi i første omgang blive svar skyldig, og kunne kun henvise til de fotograferede skoler.
De mange henvendelser fik os imidlertid til at undersøge, hvorvidt man kunne fremstille et materiale, som kunne give svar på de fleste af de henvendelser, vi havde modtaget. Det lykkedes. Det er derfor med stor glæde, vi i slutningen af året kunne fremsende tre kataloger, INDRETNINGSTANKER - Arbejdspladser og IT-arbejdspladser - Reoler - Info-punkter og hyggemiljøer, der uddyber, hvor man kan finde nærmere oplysninger om det inventar, der bl.a. er vist i kataloget BYGGETANKER? Katalogerne er udsent til alle kommuner i et antal svarende til den enkelte kommunes skoler.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Indretningstanker... - INFO-PUNKTER OG HYGGEMILJØER

Det andet af tre kataloger. Se teksten til Indretningstanker... - REOLER ovenfor.... Læs mere »
Det andet af tre kataloger. Se teksten til Indretningstanker... - REOLER ovenfor.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Indretningstanker... - ARBEJDSPLADSER OG IT-ARBEJDSPLADSER

Det tedie af tre kataloger. Se teksten til Indretningstanker... - REOLER ovenfor.... Læs mere »
Det tedie af tre kataloger. Se teksten til Indretningstanker... - REOLER ovenfor.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Skolebiblioteksmanifestet

Med støtte fra Edvard Pedersens Biblioteksfond har Kommunernes Skolebiblioteksforening oversat og udgivet Skolebiblioteksmanifestet, som oprindeligt er udgivet af IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) og vedtaget på... Læs mere »
Med støtte fra Edvard Pedersens Biblioteksfond har Kommunernes Skolebiblioteksforening oversat og udgivet Skolebiblioteksmanifestet, som oprindeligt er udgivet af IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) og vedtaget på UNESCOS generalforsamling. Manifestet er gratis og sendes vederlagsfrit til foreningens medlemmer, mens ikke-medlemmer opkræves porto og ekspeditionsgebyr.
Der må påregnes længere leveringstid, da manifestet midlertidigt er udsolgt og afventer genoptryk. Dette vil ske i begyndelsen af august og med støtte fra Tips og Lotto.
« Skjul lang beskrivelse
Medlem: 0 kr.
Ikke-medlem: 0 kr.
Jeg bestiller  stk.
ISBN:

Fakturaoplysninger. Felter med * skal udfyldes

Virksomhed / Institution * 
Kontaktperson 
Adresse * 
Postnr. og by * 
Kommune * 
EAN-nr.* 
  (skriv "0" hvis du ikke har et EAN-nummer)
Telefon 
E-mail 

Copyright © 2007 Kommunernes Skolebiblioteksforening